Архів за 3 May 2015

Піщаний удав

Рід піщаних удавів або удавчиков налічує більше 10 видів. Удави поширені широко – від Південно-Східної Європи і Малої Азії до Індії, а також у Північній і Західній Африці. Удави дотримуються пустельних місцезростань від рухомих барханных пісків до глинистих, лесових напівпустель, сухих степів і кам’янистих гір. На рухомих і полузакрепленных пісках змії ведуть роющий спосіб життя, […]

Підв’язувальний вуж

Рід підв’язкові вужі (Thamnophis) включає в себе близько 22 політіпічних видів. Це провідні денний спосіб життя в основному дрібні за розміром змії – 50-80 см, виняток становить лише Th. couchi gigas що досягає 150 см. Голова у представників цього роду слабо виділена від тулуба, спинна луска кильоватая, в забарвленні, в залежності від виду та підвиду, […]

Звичайний удав

Звичайний удав – досить велика змія (до 3 метрів довжини), широко поширена від Півдня Мексики через всю Центральну Америку до Аргентини, населяє також Малі Антильські острови. Удав селиться у відносно сухих місцях, але завжди поблизу від води. Змія однаково активна як на землі, так і в нижньому ярусі лісу, де полює на птахів і дрібних […]

Гондураська молочна змія

Гондураська молочна змія поширена в Гондурасі, крім північно-західній його частині, Нікарагуа і на північному сході Коста-Ріки. Довжина дорослого екземпляра близько 130 см. Забарвлення дуже яскраве, малюнок складається з чергуються смуг червоного, чорного, світло-жовтого або білого кольору. Такий тип забарвлення характерний для молочних змій – незалежно від підвиду. Молочних змій часто плутають з отруйними кораловими аспіди […]